HIELSPOOR

Pijn onderaan de hiel? Ter hoogte van onze hiel bevindt zich een peesblad dat ons lichaamsgewicht bij het stappen deels opvangt. Die peesblad kan door foutief gangpatroon, overgewicht, langdurige overbelasting, foutief schoeisel gaan ontsteken. Je herkent dat aan een schietende, stekende pijn onderaan de hiel in dit geval spreken we over fasciitis plataris. Deze pijn kan ook chronisch worden. Hierdoor ontstaat er extra botaanwas en spreken we over hielspoor. Kies voor goede schoenen die hielspoor tegengaan met zachte schokdempende zolen of steunzolen om je loopcomfort te verbeteren. Pijnlijke voeten behoren dankzij de SOFT-AIR TECHNOLOGIE tot het verleden. De elastische en superzachte SOFT-AIR TUSSENZOOL vermindert schokken tot een absoluut minimum.

 

HALLUX VALGUS

Hallux valgus: meestal een verworven standsafwijking van de grote teen. Het middenvoetsbeentje van de grote teen wijs naar binnen en de grote teen wijst naar buiten. Hierdoor ontstaat er een knobbel langs de zijkant van de voet. Deze knobbel kan ontsteken en dus leiden tot bursitis wat pijn kan veroorzaken.Een conservatieve behandeling voor hallux valgus is meestal niet mogelijk. Om het loopcomfort te verbeteren, kies je daarom best voor wat bredere schoenen. Alle MOBILS ERGONOMIC schoenen hebben een extra breed model en bieden daarmee meer plaats voor uw voorvoet. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en een onvergelijkbaar draagcomfort.

HALLUX RIGIDUS

Onze grote teen is ook vaak een boosdoener bij pijnlijke voeten. Een verstijving van de grote teen ten gevolge van artrose in het gewricht. Vooral bij het stappen voel je pijnscheuten. Om het loopcomfort te verbeteren, kies je daarom best voor wat bredere schoenen. Problemen met de grote teen ontstaan overigens vaak als je strakke, nauwe of te hoge schoenen draagt. Een bijzonder kenmerk van de MOBILS schoenen is de zachte en comfortabele SOFT RONDOM POLSTERING. Een speciaal ontworpen stof tussen de voering en het natuurzachte leer zorgt voor een heerlijk comfort. Dit kwaliteitskenmerk van alle MOBILS schoenen en sandalen omhelst uw voeten en voorkomt dat u zich ingeklemd voelt.

HOLVOET & HAMERTENEN

Heb je een erg hoge wreef en voetboog in vergelijking met een gemiddelde voet? Dan heb je last van holvoet. Hierdoor kunnen er verschillende klachten opduiken. Door de stand van je voeten vormen zich vaak ook hamertenen. Dit is een verstijving van je kleine tenen. Holvoet kan ook andere klachten aan bijvoorbeeld je rug, knieƫn, heupen en zelfs je nek veroorzaken. De beste behandeling tegen holvoet en hamertenen is de keuze van het juiste schoeisel. Ga zeker niet voor strakke schoenen. Zo vermijd je bijvoorbeeld ook eksterogen. Wie echt pijnlijke voeten heeft, gebruikt best ook aangepaste steunzolen om het gangpatroon te optimaliseren en de druk beter te verdelen. De meeste schoenen van Mephisto hebben een uitneembaar voetbed, voor je eigen steunzolen.